Behandeltarieven

De volgende tarieven zijn van toepassing:

  • De eerste behandeling (intakegesprek en behandeling) duurt 60 minuten en kost € 70,00.
  • Een reguliere behandeling acupunctuur duurt gemiddeld 45 minuten en kost € 65,00.
  • Het tarief voor een verkorte behandeling van 30 minuten kost € 38,00

Een kortere behandeling is mogelijk voor acute problemen, of in een later stadium van de behandeling, wanneer de klachten zijn afgenomen.

De betaling voor een behandeling kan uitsluitend contant of d.m.v. pin. U ontvangt van de behandeling een gespecificeerde rekening, die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekering.

Annulering afspraak

Indien u zich bij verhindering niet tenminste 24 uur van te voren telefonisch afmeldt, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De vergoeding die u voor acupunctuur ontvangt van uw zorgverzekering verschilt per maatschappij. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten uit het aanvullende pakket. Een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar vindt u hier. Voorwaarde voor vergoeding is dat de behandelaar is aangesloten bij een beroepsvereniging.

Ik ben als acupuncturist lid van de N.V.A. (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en lid van  K.A.B. (Kwaliteit Alternatieve Behandelwijzen) KAB.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig. Voor uw gezondheid en de behandeling is het van belang dat u ernstige lichamelijke klachten wel aan uw huisarts kenbaar maakt.

Klachtenprocedure

Acupunctuur Meiland is lid van de NVA. Dat betekent dat u kunt vertrouwen op onze vakkundigheid en kwaliteit. En op een correcte afhandeling van een klacht. In elke behandelrelatie kan namelijk een probleem ontstaan, bijvoorbeeld
over de communicatie, bejegening, een nota, de behandeling of het resultaat ervan. Of een ernstigere klacht als letsel, intimidatie, ongewenste handelingen of schending van uw privacy. Blijf daar niet mee lopen, maar meld het. De NVA heeft een klachtenfunctionaris beschikbaar, die u kan adviseren over het al dan niet indienen van een klacht. Zie de pagina hierover op de NVA-website